Bijzondere Gravel Series Limburg 2020 “Liberation rides”

Voortbordurend op het succes van de GRAVEL SERIES LIMBURG in 2018 en 2019 organiseren we in 2020 ook weer twee bijzondere gravel rides die gelinkt zijn aan het thema bevrijding. Deze LIBERATION-edities vinden plaats op zondag 10 mei (Start en finish Shimano Experience Center Valkenburg) en op zondag 13 september (Banholt). In september vieren we de bevrijding van Zuid-Limburg. Twee bijzondere momenten in de geschiedenis van ons land en regio waar we graag bij stilstaan.

Storytelling

De elementen voor deze tocht zijn weer aanwezig. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden het Zuid-Limburgse Heuvelland en in de Limburgse grensstreek. We passeren de vele plaatsen die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid. Hierbij valt o.a. te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen op de historie van de Tweede Wereldoorlog, etc. Hiermee wordt een nadrukkelijke link gelegd met het verleden, heden en toekomst op het gebied van gedenken, herdenken, bevrijding en vrijheid.

Eerbetoon aan veteranen

De organisatie achter de Gravel Series willen tijdens de derde editie nog levende veteranen eren door hen gratis deelname aan te bieden voor het evenement. Organisator George Deswijzen licht toe. “Samen met Bert en Lars Toma spelen we al langer met deze gedachte. Wij hebben onze vrijheid en veiligheid in het verleden maar zeker ook in het heden te danken aan de mannen en vrouwen die zich hier in Nederland en ver daarbuiten ingezet hebben. Wij willen iets terugdoen nu dat kan. Het Liberation thema van de Gravel Series, herdenken en gedenken, leent zich uitstekend om deze geste te kunnen doen. Zeker in het jaar van de Invictus games (Den Haag mei 2020) is dit een passend eerbetoon.” De organisatie trekt in deze opzet samen met het Veteranen instituut op. Het Veteranen instituut is een landelijke organisatie die de belangen van Nederlandse veteranen behartigt.

Nieuwe start en finishlocatie 10 mei

 De start en finish van de Gravel Series op 10 mei vindt plaats bij het Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul. Het Shimano Experience Center is ideaal gelegen tussen verschillende gravelroutes en biedt alle mogelijke faciliteiten voor de organisatie van het gravel evenement.

Routes

Voor de Liberation rides op 10 mei en 13 september hebben we maar liefst 4 routes in de aanbieding.

Family ride

Nieuw is de uitgepijlde family ride route. Deze 20 kilometer lange route is ideaal voor het hele gezin op haast alle types fietsen met profielband. De route is goed toegankelijk voor beginners en voor families die met de fietskar achter de gravelbike of MTB willen rijden.

Liberation ride

Deze route is ook uitermate geschikt voor de beginnende graveller en voert langs bijzonder mooie plekjes in de gemeente Eijsden-Margraten. De 500HM zijn goed te doen en worden voldoende afgewisseld met snellere passages.

Crossborder ride

Deze uitdagende ride voert over de landsgrenzen heen richting Belgie en Duitsland. Prachtige gravelpaden door het natuurschoon van onze provincie laten elk wielerhart sneller kloppen. Met 1400HM krijg je een mooie balans in vlak rijden en beklimmingen voor de wielen.

Ultimate ride

De ultieme gravellride door Limburg en de grensstreek. Dit is de ride voor de echte gravellliefhebber. Bijna 1900HM wachten op je over de mooiste onverharde wegen die we hebben kunnen vinden.

Veteranen

Veteranen met een geldige veteranenpas kunnen gratis deelnemen aan de Gravel Series Limburg.
Samen met onze sponsoren en partners is deze actie mogelijk gemaakt. Op deze manier willen we heel
graag iets terugdoen voor de inzet van deze mannen en vrouwen voor vrede en onze veiligheid.
Deze actie wordt gecoördineerd samen met het Nederlandse Veteraneninstituut.
(Wij checken het veteranen pasnummer met het veteranen instituut, na verificatie van gegevens volgt definitieve aanmelding voor de Gravel Series)

KLIK HIER VOOR VETERANEN AANMELDING

Aanmelden

Terugblik Gravel Series 2018 & 2019

Links naar eerder georganiseerde Gravelseries

Praktische info

Data: Zondag 10 Mei

Zondag 13 September

Locatie: 10 mei = Shimano Experience Center Valkenburg, De Leeuwhof 2
13 september = Banholt, Hondsrug (veldweg inrijden via Bredeweg langs Harmoniezaal)
Start: 7.30u voor 180km
9.00u voor 65 en 125km
10.30u voor family ride (20km), de hele dag kan gestart worden tot 14.00u
Routes: 20, 65 125 km + 180km route!!!
Behalve de 20 km route zijn de routes NIET uitgepijld maar te rijden met    navigatieapparatuur.
Bikes: Gravel bike, cyclocrossfiets of mountainbike
Inschrijf fee: 20km = 10 euro p.p., kids onder 12 jaar gratis.
65km en 125km = 30,00 per persoon per event.
180km = 40 euro

Daarnaast is voor alle afstanden het volgende inbegrepen:

  • Deelname aan de Gravel Series Liberation ride.
  • Stuurbord
  • GPX-route (65, 125 en 180 km route)
  • Koffie en thee voor alle deelnemers voor de start
  • Minimaal 1 en maximaal 4 rustplekken onderweg met water, sportdrank, vers Limburgs fruit, Clif bars, etc.
  • Technische ondersteuning op de route verzorgd door Toma Cycles
  • Herinneringsmedaille
  • Pastaparty na afloop (ruime portie pasta met saus) voor alle afstanden behalve family ride.

Inschrijven voor de gravel series kan hierbeneden via het formulier.

Wees er snel bij, de startplekken zijn beperkt.